onsdag 15. juni 2016

Hva med en popup-butikk?

Nespresso skal åpne butikk i Trondheim. Er dette en sak for lokalavisa i en by på snart 200.000 innbyggere? Ja. Adresseavisen skriver om det.

Hvorfor? Hva er greia egentlig? Les selv, og se om du skjønner det. - Noen sider skal fylles? Ja sikkert - De er dyktig med PR, og har lurt avisa til å skrive om seg? Kanskje. - Måten de gjør det? - Kanskje det. De driver nemlig og "lodder stemningen" litt i Trondheim. Det er nemlig ikke noe permanent butikk, men en popup-butikk. Det er en midlertidig butikk som "popper opp" og som kan fjernes eller gjøres om hvis man finner ut det. Den er lagt midt i gåsonen i et handlesenter. Der kan Nespresso demonstrere og få folk i tale i Trondheim. Og så kan de bestemme om og hvor de legger butikken etterhvert. Og det gir omtale. Smart?

En annen butikk som har etablert seg i Trondheim med popup-butikk er Under Armour  - treningstøy. Popup kan brukes for å bli lagt merke til. Deretter kan man drive mer permanent. Lur idé? Kanskje det? For plassen man selger kan man bruke for å lykkes  - P for plass - midlertidig eller permanent. Og så spørs det hva man prøver å få til - hvilke effekter er det du ønsker med markedsføringen din. Det er det som styrer hva du bør gjøre. Dette er et godt eksempel på bruk av plass. Både for den som skal selge produkter og for kjøpesenteret som har plassen og trafikken av folk - eller rettere sagt "De folka" - målgruppen må passe også. Så hvor er heller ikke likegyldig.

Interessant å følge med hvordan det går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar