tirsdag 19. mai 2015

Rema - Mer enn bare lave priser!

Rema 1000 skryter av at de har bare lave priser. Fristende å tro på, siden de gjentar og gjentar sitt budskap. Og er det ting man ikke overveier så nøye, så vil stadige gjentakelser ha en tendens til å virke.

Dessto større overraskelse når det ikke stemmer. Og dessto mer tenking når det ikke stemmer. Og det opplevde jeg i går på Rema Moholt. Jeg kjøpte først en boks blåbær, bare 10 kroner. Og så tok jeg likså godt med en pose moreller. Hva er vel 16 kroner...

Stor ble derfor overraskelsen når det viste seg at blåbærene koster 10 som det står. Men Morellene kostet 89,23!

For du ser vel som meg at selv om de står ved siden av blåbærene som koster 10,- for en boks så står det med meget liten skrift "HG" - hekto på morellplakaten. Og med liten, men ikke så liten skrift -  169, med "KG" i meget liten skrift foran. Så dette ser vel alle???

Jeg gjorde det ikke - og jeg er sikker på to ting; 1) Det er mange andre som ikke ser det, og 2) Rema ser dette selv. Fy Rema! Denne var stygg! Skjerp dere! Ikke ødelegg en møysommelig opparbeidet profil på å lure folk. Og ikke kom med at det står jo... Dette er lureri! - Lureri!

Prisopplysning er påbudt i markedsføringsloven, med en egen forskrift som fastsetter nærmere bestemmelser. Forbrukerombudet har egne temasider om prismerking, fordi det gjøres mye rart på dette feltet. I dette tilfellet klarer Rema å klusse til mitt inntrykk av dem. Det er nok ikke omsetning av moreller verdt.

Så folkens: Pass opp når dere handler. "Rema - Mer enn bare lave priser!" - forslag til nytt slagord fra meg.

Skjerp dere Rema! Sånn kan man ikke holde på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar