tirsdag 1. mars 2016

Godt øl-design

Inderøy Gårdsbryggeri har høstet godord for sitt brygg. Nå høster også reklamebyrået deres godord for designet. Enkelt og tilpasset til produktet. Rent og pent.

Det er reklamebyrået med det noe uvanlige navnet "Snopp" som står bak, og som får ros for design, kan man lese på sidene til The Dieline. Om dem leser vi: "The Dieline's purpose is to define and promote the world's best package design, and provide a place where the package design community can review, critique and stay informed of the latest trends and projects being created in the field."

Når man markedsfører et produkt som koster mer enn mange konkurrenter, fordi det gir en annen kvalitetsopplevelse, er det viktig med alle detaljer rundt hvordan denne bygges opp. Emballasje er ikke uvesentlig. Det er med på å gi et inntrykk, og skille produktet fra mange andre - som noe kvalitativt annet enn konkurrentene. God design gjør det. Blant annet.

Øl er ellers et produkt det ikke er lov å reklamere på. Det betyr ikke at markedsføring er umulig. Slett ikke. Som vi ser blant annet av dette er markedsføring mer enn reklame. Mye mer! Har du ikke lov å reklamere, så bør du jo iallefall være dessto bedre på det andre du gjør. Og det er nettopp det Inderøy Gårdsbryggeri er her.

Har du ikke lov å reklamere bør du ha fokus mot produktet, innpakning, distribusjon, salgssted, levering, personalet, og annen (lovlig) påvirkning, å treffe rett med prissetting - kort og godt alt man kan gjøre noe med som vil kunne påvirke etterspørselen. De såkalte konkurransemidlene i markedsføring kalles ofte de 5 P'er. De er produkt, pris, plass, påvirkning og personale. Reklame er bare en del av p'en for påvirkning.

Designet til Inderøy Gårdsbryggeri beskrives som ren enkelhet som gjør valget enkelt. Ølene har lokale velklingende navn, med forklaring på hvor sortene henter sin inspirasjon fra.

Det er grunn til å være fornøyd med dette for Inderøy Gårdsbryggeri og for Snopp designbyrå i Steinkjer som har utført designjobben. Det er alltid artig å bli lagt merke til. Men det er enda viktigere å være god, og det er nok dette et tegn på.

Vi gratulerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar