onsdag 18. oktober 2017

HM brenner klær

Hennes og Mauritz Foto: THOMAS PETER / Reuters
HM er billige og moteriktige - ja ikke alt da. For noe de ikke får solgt brenner de - nye klær altså.

Det er Dansk TV2 som viste dette. Og ikke bare de, også Vero Moda og Jack and Jones. Sender et lass ubrukte klær til forbrenning. Og ikke nok med det, de rapporterte det ikke i sine miljø og bærekraftrapporter.

Slikt kan gi dårligere omdømme på sikt. Omdømme er et begrep vi bruker om summen av folks holdninger til noe - HM for eksempel. Hvis slike fakta kommer opp, så preger det vårt bilde av HM. Hvis du handler der, så inngår dette i totalvurderingen. Du må forsvare litt for deg selv at du handler der - og kan beholde holdningen din, eller du kan slutte å handle der og forandre holdningen din. Kommer an på altså. Som om dette ikke var nok så er holdningen din også påvirket av sosiale sammenhenger. Hvis du opplever venners sinne knyttet til dette, blir dette også noe som spiller inn på holdningen din.

Det er altså sammeheng mellom begrepet omdømme og holdning. Holdningen er noe en person har, som er en totaloppsummering av personens atferd og atferdshistorikk, kunnskaper og følelser knyttet til for eksempel et firma. Omdømmet er summen av folks holdninger. Hvis folk flest er sure på dem, har de et dårlig omdømme. Liker folk dem er omdømmet bra.

Noe å tenke på for en bedrift - eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar