onsdag 25. oktober 2017

Mer om priskrig på øl

Sammy Myklebust - ølkjenner, bilde lånt fra vg.no
Det var ikke annet å vente. - Hva da? At bryggerinæringen skulle være enige i at de kunne dumpe ølprisene. 

Nei, nå tar de til motmæle. Og de snakker ikke med små bokstaver for å si det slik - eller om det er bryggerinæringen eller en ølkjenner eller hvem som står bak dette med hvilke interesser, er for meg litt uklart. At kunnskapene er påfallende detaljerte er ihvertfall sikkert.


Feil på feil fra professor Døving, heter innlegget.

Det var vg.no som bragte Døvings synspunkter om ølbransjens prissetting etter at han hadde rådet Rema til priskrig på øl.

I spissformulerte vendinger kritiserte han både prissetting og forpakninger og dyrt øl:

"På hyllene ikke langt unna står det enkle brune flasker i glass til enda mer absurde priser. Disse flaskene skal se ut som om de er ”premium”, som derfor kan være dyrere", skriver Døving om mange, blant andre 7 Fjells øl.

Dette får Sammy Myklebust, som presenterer seg som "ølskribent og foredragsholder, årets ølhund i 2014" til å rase over hvor lite Døving vet og raljere over at professoren er "beruset av oppmerksomheten".

Den samme Myklebust arbeider riktignok 20% for Bergensbryggeriet 7 Fjell ifølge en sak om ølnæringen i Avisa Nordland. At han ikke oppgir dette, om det stemmer, er til å undres over. Det øker ikke hans troverdighet om han ikke er åpen på det. På ølportalen skriver han selv at han vinteren 2016 har en deltidsjobb på 7 Fjell, og derfor ikke skriver saker angående det bryggeriet.

Men han hylles for synspunktene i kommentarfeltet i saken jeg først viste til her. Riktignok i stor grad av bransjefolk. I kommentarfeltet i saken til Avisa Nordland får han mer blandede omtaler, for å si det slik... Les selv og ta stilling til dette. Det er nemlig det man må gjøre for å få et noenlunde balansert inntrykk av en sak.

Myklebust er  skribent og tydelig øl-tenker, om man kan bruke et slikt uttrykk - kan utvilsomt mye om produktene og bransjen. Han har blant annet skrevet dette innlegget om det egentlig lønner seg å brygge øl. Interessant lesning for den som er interessert i hvordan lønnsomhetspotensialet i en næring er. Mye å lære om dette.

I det hele er det å følge med en fin måte å lære om logikken i et marked. Det er sjelden entydig det som kommer fram, og da må man vurdere innhold og hva de har å tjene på sine synspunkter, de som lar seg høre i ordskiftet.

For ordens skyld - jeg er selv hobbybrygger, men helt uten næringsinteresser i saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar