tirsdag 3. mars 2015

Smartklokke eller klokke

LG Watch Urbane, Foto: LG Electronics
Er en smartklokke en mobiltelefon med rem eller en klokke med mobilmulighet?

Dette spørsmålet er relevant å stille seg, og svaret vil trolig være litt annerledes avhengig av hvem du spør. Men det har noe å si for den som ønsker seg det ene eller andre. Hvis du synes klokke er fint og nyttig, men helst ville ha flere komponenter er du sikkert annerledes enn dem som ønsker seg en hendigere måte å bære mobilen på.

De som utvikler mobiler eller smartklokker må ha en tanke om dette ihvertfall. I dn.no kan vi lese om LGs nye smartklokke, og Huawei og før dem Motorola. Alle har tatt utgangspunkt i klokker. Det ser ut som et armbåndsur - og så tar de det derfra. Dette er annerledes enn for eksempel Apple Watch. Vi leser om klokkene:

"Begge har runde skjermer som kan vise ulike typer urskiver som ligner på de man finner på eksklusive armbåndsur. Mye av kritikken rettet mot smartklokker går ut på at mange er glade i sine ur og vil nødig bytte dem ut med noe åpenbart elektronisk."

Apple har valgt å lage noe nærmere en mobil i miniatyr (designmessig) som snøres på armen og også er en klokke, og har ikke bare høstet ros for den designen. Så spørs det om hva hvilke kunder vil ha. Kanskje er det rom for begge typer?

Tiden vil vise.  Og tiden kan du se på en smartklokke....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar