mandag 31. august 2015

Teknologi inn i klærne

Faksimile, En u-teknisk t-skjorte.  Bilde lånt fra nrkbutikken.no
Ralph Laurens merke Polo Sport kommer med teknikk i klærne. Teknisk kan jo bety så mye, som fukttransport og vindhindrende. Men det er ikke det denne gangen.

Denne gangen er det smart teknologi i klærne. Noe som merkes på prisen. Ca 2400 for en t-skjorte, det er ikke billig akkurat. Men for disse pengene får du altså blant annet tynne sølvtråder vevd inn i stoffet, og like under venstre bryst er det festet en slags styringsboks for sensorer. I denne vil kunne registreres hjerterytme, energiforbruk, antall skritt og sikkert mye annet, heter det i saken fra Telenor Link.

"Ralph Laurens smart-skjorte er foreløpig siste i rekken av flere tech-orienterte klesprodukter, og flere spår at dette vil bli blant de største trendene for konsumvarer i fremtiden."

Saken har flere lenker og er verdt å ta en titt på for den interesserte. Det er ikke første gang jeg skriver om smarte klær på bloggen her. Allerede i 2012 skrev jeg om en smart jakke. Saken kan du lese her.Teknisk ukeblad skrev om temaet allerede i 2005, kan du lese her.

Så - det blir spennende når dette tar av, eller på hvilken måte. Foreløpig er produktene nokså tidlig i livssyklusen - synes du ikke? Og ganske dyre, som de gjerne er når det dreier seg om ny teknologi i tidlig fase. Er du litt usikker på hva livssyklus betyr kan du for eksempel se på denne saken.

Ihvertfall skulle teknologien foreligge. Det gjenstår å se hvordan den blir brukt allerede. Og så kommer sikkert drøssevis av nye produkter som i ytelse, størrelse og funksjon overgår våre forventninger.

Vi følger interessert med, også på hvordan de markedsføres...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar