onsdag 4. september 2013

På Lade for å lade

Tesla el-bil
Tesla er et interessant merke. I disse dager etablerer de nye ladestasjoner, som skal gjøre det mulig å kjøre langt med el-bil.

Rekkevidden har nemlig vært et problem. Nå har Tesla løst både det og familiebilstørrelsen på el-bilen, leser vi i denne saken på dn.no. Så da kan vi nok vente oss at el-bil øker enda mer i omfang framover, etterhvert som el-bilene ser ut som biler.

El-bil har vært et interessant produkt å følge, siden det er et produkt ikke alle ennå er klar for. Bil skal brumme og gå på bensin - eller diesel - eller bensin igjen - eller strøm? Dette er en innstillingssak for folk - hva du synes. I tillegg til at det har noe ulik profil på hvordan det forurenser.

Det er også interessant fordi det er et relativt nytt merke. Artig å se hvilke grep de benytter seg av og hvor godt de lykkes med det framover.

Interessant er det også å følge miljøbevegelsen, som i denne saken ikke er en samlet bevegelse, men en bevegelse som skiller seg i de teknologioptimistiske - vi må utvikle teknologi som ikke forurenser, til den andre del av miljøbevegelsen som er mot forbruk og livsstandard i nærheten av vårt, og som ikke i samme grad hilser dette velkommen. For forbruk forurenser noe uansett.

Spenning og tenning eller turn off - hva mener du? Legg igjen en kommentar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar