søndag 1. juni 2014

VOSS-vann dyrt i Norge

Faksimile fra Kristiansand kommunes nettside.
Du har helt sikkert sett og hørt om den - Voss-vann. Den litt eksklusive flasken med vann. Vanlig vann, fra Aust-Agder. Men innpakningen og prisingen gir andre signaler.

Adresseavisen på nett kan fortelle om at Voss-vannet er over dobbelt så dyrt her som i USA. Selv forklarer Voss det med skatteforskjellene, men det er åpenbart bare tull. Det er vanskelig å forklare dette annerledes enn at prisen er satt forskjellig. Det er forskjellige markeder, og da kan man differensiere i pris. Som det står, folk reiser ikke akkurat til USA for å kjøpe billigere Voss-vann. Vannet er i tillegg forsøkt posisjonert forskjellig. De prøvde å posisjonere vannet som et eksklusivt vann, men har nå endret strategi til å selge vannet mer alminnelig priset. Dette får konsekvenser for hvordan folk opplever det, men kan bety at de får solgt flere enheter. Så trolig tjener de totalt mer på det. Det er også en risiko ved å posisjonere ting som eksklusivt. Det koster fort mye penger og innsats, og du har ingen garanti for at det går. Det har du heller ikke med mer allminnelig vann. Dessuten er det lettere å gå denne veien, fra eksklusivt til vanlig, enn omvendt.

Interessant sak å lese. Og så er folk rare. Tenk at folk kjøper flaskevann i Norge for rundt 25 kroner, når du får det samme gratis i en spring nær deg... Betenkelig er det også at vi driver og frakter rundt på vann på denne måten. Det forurenser og bruker ressurser helt unødvendig, som du kan se av denne oversikten fra waterlogic.

Alltids noe å tenke på...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar