torsdag 29. august 2013

Hvor smart av Thon?

Olav Thon har gått ut og innrømmet at han vil stemme FrP. Hvor lurt er det?

For stemmer man FrP, så nærmest innrømmer man det. I mange kretser er det ikke stuerent i det hele tatt. Partiet blir sett på som grumsete i innvandringssaken av mange, og en trussel for velferdsstaten.

Og så tar Olav Thon med seg hotell-logo og det hele og fronter FrP i helsides annonser. Hvor smart er det? Hva har hans hoteller å tjene på denne koblingen?

For når det gjelder holdninger, så handler det om assosiasjoner og koblinger. I en sak på NA24 kan vi se at Turid Birkeland boikotter Thon-hoteller framover.

Hvis vi skal begynne å boikotte de vi ikke liker, så er det jo et faktum at for eksempel Arbeiderpartiet får støtte fra mange profilerte personer. Kan ikke huske å ha hørt rasling med boikott fra høyresiden av den grunn. Det er sterke følelser fra noen dette...

Skulle jeg tippe, ville jeg tro at verken FrP eller Thon har svært mye å tjene på Olav Thons politiske håndsrekning. Thon er en riking. Selv om han kler seg med en morsom lue, og lever enkelt (mener jeg å ha hørt), er han like fullt en folkefjern riking. Ikke en av oss "hvemsomhelstere". Noen som ser opp til hans grunderteft vil sikkert synes det er gildt med ham i FrP, men jeg tipper de fleste som ser slik på det allerede er der politisk.

Thon-hotellene derimot har en del å tape på dette. Som allerede vist. FrP har mange sympatisører ser vi av meningsmålingene. Men de har også en del som misliker dem kraftig. De har nå fått en negativ assosiasjon knyttet til Thon-kjeden. Det er heldigvis for Thon ikke sikkert folk husker det så lenge. Ville rådet Thon til å stått fram mer som privatperson enn som Mister Thon hotels.

Mener nå jeg - mener du noe, så legg inn en kommentar...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar