fredag 22. januar 2016

Ulik behandling av kunder av VW

VW ikke særlig rammet av skandalen
VW har blitt tatt for og innrømmet juks med utslipp for sine biler. VW gjør opp for seg, det vil si: Er du amerikaner vil du få ca 8500,- i erstatning hvis du har en VW som det er jukset med. I Europa vil du ikke få noen, men de vil utbedre bilen. Grunn: Det er forskjellige markeder.

USA har tradisjon for erstatning på en annen måte enn i Europa. Dermed får en amerikansk kunde som har blitt utsatt for fusk og juks 1000 dollar for dette. I Europa får en kunde som har opplevet akkurat det samme utbedret bilen, og det er det. Det er e24 som melder om dette.

Som du kan lese i saken har det ikke lykkes å få noen kommentar fra leverandøren på saken.

Denne måten å forskjellsbehandle kunder er interessant. I Norge har ikke salget blitt svært påvirket av juksesaken, leser vi. Så hvorfor skulle de erstatte noe her? Det er allikevel ingen god sak for bilkonsernet om det skulle spre seg et inntrykk av at amerikanerene blir bedre behandlet. 8500,- kroner bedre for å være litt mer spesifikk. Håndteringen av denne saken vil være interessant å følge. Det mest spennende er kanskje dimensjonen saken har. Det er mange biler - mange kunder - som er berørt. Da blir det fort dyrt.

Vi følger med på saken videre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar