tirsdag 17. januar 2017

Tar du lappen?

Retrodesign - moderne inni - vws selvkjørende minibuss
Hvis du tar lappen nå, kan det være verdiløst om kort tid. Rett og slett fordi bilismen forsvinner i den formen vi kjenner. Kanskje...

Det er Kremena Tosheva, økonom, teknologientusiast og dagleg leiar for Cutting Edge-festivalen ved Forskingsparken i Oslo som kommer med spådommen. Så spørs det om hvor mye hold det er i den da. Det må du vurdere selv. Men teknologi som forandrer logikken i bransjer og levemåter kan komme. Spørs bare hvor raskt. I denne uka har vi hørt om kjøreforbud i Oslo for dieselbiler. Biler som når de ble kjøpt for få år siden var gunstige rent avgiftsmessig, fordi de slapp ut mindre co2.

Tegnene er klare. Mange store produsenter satser nå denne retningen. Hvilken bilteknologi som kommer er mer et spørsmål om hvilken vilje som vinner enn om teknologi. For teknologien finnes allerede. Om vi vil dette er litt avhengig av forbrukerne og litt avhengig av politikerene, og litt av produsentene og dem som påvirker dem. Det de tjener penger på. Elbiler kunne vært mer utbredt, om vi ville. Men mange tjener på oljerelatert virksomhet. Derfor vil vi ikke helt, som samfunn. Hva som kommer til å skje derimot, vil framtiden vise.

Og vi kan følge interessert med...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar