mandag 5. desember 2016

BMW med gode tall - men hvor gode?

BMW bestselger - Bilde lånt fra saken, Foto: Knut Moberg
BMW er for de fleste kjent som et av premium-merkene. En av de bilene som er litt dyre. Og når en bil er litt dyr, så vil nok de fleste tenke litt bedre. BMW har ikke hatt for vane å vinne salgsstatistikker akkurat. For det er og skal sikkert være en litt dyr bil. Ren kjøreglede, sider de selv.

I november har det imidlertid skjedd at BMW i3 har flere nyregistreringer enn folkemerket Toyota. De gruser igrunn ganske oppsiktsvekkende mange konkurrenter som gjerne slår dem på salgsvolum. Og modellen er den elektriske i3! Har nordmenn virkelig skjønt at vi må ta miljøtak, eller hva?

- Trolig dreier det seg også til en viss grad om avgifter. Det er gunstige biler å kjøre, så lenge det måtte vare. I tillegg har BMW løst en av de store problemer med el-biler - kjørelengden. Modellen de gjør det godt med er en oppgradert utgave leser vi, og den har de levert og registrert litt oppsamlet, og da blir det gode tall og god stemning på julebordet sikkert hos BMW-Norge. Les deres egen omtale av dette - Norge er det nest beste landet for BMW i - elektriske BMWer altså - i verden. Så det er nok noe med nordmenn.

Kanskje er det også viktig at bilen er slik den er, en liten el-bil. Mange har nok en slik som bil nummer to. Som du kan lese i saken er det gjennomsnittlige utslippet på nye biler på vei ned. Diesel er mindre populært enn før, og både elektrisk og hybrid teknologi er i frammarsj.

Spennende bransje å følge bilbransjen i våre dager...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar