fredag 2. desember 2016

Artige firmanavn

En som finner svin på skogen, Obelix av Uderzo og Goscinny
Svin på skogen er et uttrykk for at man har noe skjult som det er gode grunner for å skjule. Opprinnelsen skulle være at bønder skjulte svin fra dem som skrev ut eller krevet inn skatt. Ved å skjule hva man hadde, ble skatten lavere.

Nå er det en gård som kaller seg det, nemlig svin på skogen, ikke fordi de skjuler noe, men fordi de mener kjøttet blir av høyere kvalitet da, og grisene har det bedre enn om de sto på bås. I tillegg er navnet "iørefallende" - man blir nesten litt overrasket over at det ikke er noe lureri det er snakk om, og at navnet ikke er "Norwegian Forestpig" eller noe i den retningen. Det er noe hyggelig ved at de bruker norsk - i Norge. Er det ikke? Jeg synes det.

I adressa skriver de om en kåring av Norges beste firmanavn. Navn som fungerer. Du kan se noen av navnene i saken. Ikke alle er helt geniale, mens noen er det - hva med "Tusen tikk" som er et ordpill over tusen takk og tikk takk. Det man kanskje kan vurdere når man fastsetter navn er at man kan vurdere å ta inn en kundefordel i navnet. Tusen tikk er bare artig. Man kjøper ikke klokke på grunn av tikking. Vriomsveisen, som spiller på vriompeis-ordet, likeså. Det er ikke noen ønsket tilstand for noen - bare litt morsomt. Så spørs om det også  holder? Jeg vet ikke. Du kan lese om navnkonkurransen på Norges beste firmanavn selv.

Da kan du bli litt av fasiten kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar