fredag 16. november 2012

Det du sier må være sant

Viasat lokker med at du kan prøve alle kanalene fritt i to måneder.

Når ting virker for godt til å være sant, er det ofte ikke sant heller. En kjenning av meg sa en gang, hvis du skal lære engelsk, så  bør du lære deg følgende setning først: "There is no such Thing as a free Lunch". Verdt å tenke gjennom, så blir en ikke så lett lurt.

Saken som står i Aftenposten opplyser at man for å få dette generøse tilbudet må binde seg for 12 måneder. Da er det ikke lenger så fritt akkurat, og det er dette Forbrukerombudet reagerer på leser vi. Dette er ikke i samsvar med god handelspraksis. Hva man tenker på med det kan du lese i markedsføringslovens paragraf 6 og utover.

I tillegg til selve markedsføringsloven er det gitt nærmere bestemmelser i en forskrift om urimelig eller villedende handelspraksis. En egen liste over ting som ikke er tillatt er spesifisert i denne.

2 kommentarer:

  1. Dette er ikke første gangen jeg hører om denne strategien, det er flere som prøver å lokke deg med ett "supertilbud" men egentlig lokker de deg til å ha flere måneder eller opp til ett år med fast binding, som koster penger..

    SvarSlett
  2. Treningsstudioer er "flinke" på dette også - legg merke til anførselstegnene. Noen som har fått tilbud på gratis måned?

    SvarSlett