onsdag 7. november 2012

Shopstop?

Er du litt lei av forbruk -  eller litt lei av holdningsløst forbruk?

Da kan du følge bloggen shopstop 2013 som Vg skriver om i en sak.

Illustrasjon - Bilde fra den omtalte bloggen
Hvordan i alle dager kan det ha seg at en sak som dette tas opp på en markedsføringsblogg, tenker du kanskje? Tja, kanskje det er rart, kanskje ikke?

Skal man drive med markedsføring er det jo dessto viktigere at man har et redelig og gjennomtenkt forhold til forbruk. Bloggen forteller også noe om hvordan noen forbrukere tenker - gir kanskje litt mer nyansert forståelse av det?

Faget markedsføring og ledelse er på ingen måte argumenterende for et uvettig forbruk. Det argumenterer for å drive markedsføring effektivt og gjennomtenkt når man gjør det, men ikke for mest mulig forbruk. Her er det en ganske stor forskjell.

Faget hyller ikke alt forbruk, slett ikke. Like lite som at man ikke trenger å være for eksos og forurensning hvis man jobber i transportbransjen. Etisk bevissthet er viktig - kanskje viktigere i et fag som dette enn generelt sett. Om du skal jobbe innen markedsføring har du et ansvar.

Tidvis og delvis fortjent kanskje, har reklame og markedsføringsbransjen hatt et litt dårlig rykte.

Synspunkter på dette? Legg inn en kommentar da vel!

1 kommentar:

  1. Jeg syns dette virket som et fint mål. Det kunne ha fungert for meg og, med tanke på alle de klærne jeg har liggende hjemme, men som jeg sjeldent bruker. Jeg erstatter dem gjerne med noen andre klær, og til slutt vil de bare ligge der og samle støv. Jeg syns det er galskap hvor mye folk bruker på å gjøre seg selv "penere" eller "lykkeligere", særlig ved hjelp av klær. Folk risikerer å ha tusenvis av kroner i gjeld som de til slutt ikke klarer å betale tilbake, og dette er pga av at de ikke har klart å kontrollere forbuket sitt. Det kan altså påvirke oss så mye at vi glemmer alt annet. Det hadde vært gøy å prøve "shopstop" for ett år, men med tanke på presset særlig ungdom har på mote og skjønnhet, er det kanskje lettere sagt enn gjort..

    SvarSlett