mandag 19. november 2012

Hvilken type er du?

Prøv en personlighetstest på Jobbsafaris side
Mennesketypen til et menneske kan beskrives. Man bruker av og til mennesketypeinndeling for segmentering i markedsføringen. Såkalt psykografisk segmentering. Noen bruker tester når de rekrutterer arbeidskraft.

Man kan også bruke mennesketype-vurdering av seg selv, for å bli bedre kjent med måten man er. Det kan godt tenkes at personligheten vil utvikle seg, men det er en viss erfaring for at personlighet også er en noe mer stabil størrelse i en.

Det finnes gode og mindre gode tester. Jeg kom over en nettutgave av en personlighetstest hos jobbsafari.no. Den kan gi deg en pekepinn på din personlighet, og hva det kan tenkes at du passer til.

Og husk - dette er ikke sannheten, men kan gi deg innspill til å bli kjent med deg selv. Lykke til!

Synes du slike tester er nyttige? Har du tro på dem? Legg inn en kommentar og si din mening.

2 kommentarer:

  1. Tok testen og ble "stemplet" som introvert, noe som kanskje stemmer, men noe jeg sjeldent tenker over egentlig. Tester kan være en god måte å få fram det "innerste" i personen, en annen tolkning enn hvordan man er som person. Problemet er at ofte fikk jeg spørsmål som kunne vært litt av begge, eller ingen av dem. Noe som kanskje ødelegger litt. På tester kan man jo også "jukse" seg til å velge de svaralternativene man kunne tenkt seg å vært. Men så lenge man svarer sant, er det en fin måte å finne ut hvordan personer egentlig er, og muligens se en sammenheng med flere personer i min "gruppe" f.eks alderen min.

    SvarSlett
  2. Nå skal man nok ikke legge for mye i en slik test. I tillegg finnes det grader av alt, også "introvert". Tenk på at Harald Eia også fikk kariakeristikken "introvert", så tror ikke du skal deppe over dette akkurat. Hvor god denne testen er vites heller ikke, men den stemte ikke så verst for mitt vedkommende - tror jeg. Men vet man slik selv? Kanskje gjør man det, kanskje ikke... Når det gjelder spørsmål i slike tester som kunne være enten ikke, og som man må velge mellom, så er ikke det tilfeldig. Man skal avsløre hva man faktisk velger. Av og til er det ikke helt tydelige grenser, men summen av svar på flere spørsmål sier kanskje noe om deg.

    SvarSlett