tirsdag 21. oktober 2014

Netthandel rømmer landet?

Kan bli mer Höstfynda også for norske kunder fra Komplett
Politiske og juridiske forhold er en del av en situasjonsanalyse ofte. Har tidligere skrevet om Komplett.no som vurderer om de vil bygge sitt planlagte lagerbygg i Sandefjord på bakgrunn av avgiftsregler.

Nå kan vi lese om flere. I årets forslag til statsbudsjett lå et forslag om å frita salg fra utlandet for under 500 for merverdiavgift. FrP, som er et av regjeringspartiene, har uttalt at de ønsker å doble denne grensen til 1000,-. I klartekst betyr dette en kraftig ulempe for norske nettbutikker. Det løses ved å flytte netthandelen for eksempel til Sverige. Komplett varsler at de vil gjøre det. Det samme gjør et annen Sandefjordsbasert firma Proteinfabrikken, XXL og Blivakker.no. Også Stormberg vurderer det samme leser vi:

"39 prosent av alle Stormbergs ordre fra norske kunder er på under 500 kroner inkludert moms og frakt."

Da er det jo litt vesentlig om man har en "konkurranseulempe på 25 prosent. Over tid er det ikke mulig å operere med et så stort handicap", kan vi lese. Hvis du selger et produkt for rundt 500,- og dine konkurrenter kan selge tilsvarende produkt hundre kroner billigere enn deg, hva får deg da til å tro du skal lykkes?

Ikke godt å si. Kan ligge an til flytting av en del norske arbeidsplasser om dette går gjennom altså.

Blir spennende å følge saken. Det er i alle fall viktig å følge med!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar