onsdag 22. oktober 2014

Skattesøk som idé

Faksimile fra nettstedet som tilbyr tjenesten
Du har kanskje fått det med deg. Det er mulig å søke i skatten til folk. Du kan se hva folk tjente, hadde i formue og betalte i skatt hvis du vil.

Årets "lure" idé er å gjøre det mulig å se hvem som har "snoket" på ditt navn. For noen ser på skattesøk som snoking i andres saker. Tanken med skattelistene er at det skal være  mulig å se at skattesystemet fungerer som det skal. Derfor ble skatteoppgjøret i sin tid gjort offentlig.

Dette ble avissak. Lister ble offentliggjort til folks opplysning og forlystelse. Så kom dataalderen og folk begynte å bruke dette som underholdning nærmest. Mange har reagert på dette. Noen følte seg hengt ut, eller at banditter fikk god hjelp for å finne rikinger. Mye har vært sagt og ment om dette.

For å begrense hva som måtte være unødvendig innsyn har det blitt innført at man ikke lenger er anonym når man søker. En kan gå inn på skatteetaten.no og se hvem som har søkt på seg. Fikst? Det gjør at mange færre har søkt på andre i år. Åpen stalker vil vel de fleste ikke framstå som?

Nå har noen sett sitt snitt til å tjene penger på dette også leser vi. Søketjenesten Ask ADAM som de kaller seg, fra Mjømna i Gulen kommune, ytterst i Sognefjorden, tar 45,- for å la deg omgå ordningen. For ordningen er nå en utrolig naiv ordning også da? Det er jo bare å finne en som ikke bryr seg og få den til å søke for deg. Så nå er ordningen til vurdering leser vi.

Man kan undres over at ikke vurdering kommer tidligere...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar