fredag 15. mars 2013

Svinaktig merking

En ny dimensjon i feilmerking står firmamerket Kuraas for.

De har i følge en artikkel i adressa.no nemlig solgt kebabkjøtt av merket Aramso som inneholder svinekjøtt som  merket"halalkjøtt". For troende muslimer er halalkjøtt kjøtt som er slaktet på rett måte, og i utgangspunktet det tillatte kjøtt å spise. Svin er haram, det motsatte; Ikke tillatt å spise ifølge koranen.

Når man merker mat på denne måten lurer man folk til å trosse sin tro, å spise noe man i følge troen ikke burde, noe som forsiktig sagt er meget betenkelig. Som næringsdrivende og markedsfører må man respektere sine kunder. Og man må planlegge og gjennomføre slik at man får til dette i alle ledd. Dette er utfordrende tydeligvis, men det må man få til.

Forklaringen som presenteres på dette er menneskelige feil, og firmaet beklager saken i en pressemelding på nettsidene.

De siste tiders merking av hestekjøtt som storfe, og enda verre dette, er allikevel med på å bringe bransjen i vanry.

Les også reaksjonen fra islamsk råd her.

Synspunkter? Legg igjen en kommentar da vel...

1 kommentar:

  1. Det er alt for mange slike saker for tiden. Å ikke vite hva maten vi spiser inneholder er noe jeg misliker sterkt. Et annet eksempel er at guacamole på boks (f.eks tex mex sin) bare inneholder ett par prosent avokado.. Noe som vanligvis skal inneholde over 90 prosent. Det er først og fremst produsentene som har ansvar for det de ønsker å selge, men også mattilsynet må bli strengere på kravene til hva som kan være på mathyllene!

    SvarSlett