onsdag 10. september 2014

U2 går nye veier

Endelig for en gammel U2-fan, en grunn til å skrive om rockens store stjerner. Grunnen er ikke at de har laget musikk jeg liker lenge, men at de nå igjen gir ut plate. Og siden sist "No Line On The Horizon" har det skjedd mye på musikkhimmelen.

Først - for platen får de skuffende terningkast tre av vg, kan vi lese, men da under den fiffige overskriften "U2rolig smart"... Og det smarte er lanseringen - timingen, bruk av konkurransemidler - alt. De har samarbeidet med Apple før, men nå gjør de det altså på en ny måte.

De sjokklanserte albumet kan vi lese i en annen sak. Bandet slapp nyheten under Apples produktlansering i Cupertino i California- da Apple lanserte iPhone, og lar plata være gratis på iTunes, for iTunes brukere - drøyt en halv milliard mennesker altså - fram til den kommer konkret form, i mange varianter kan vi blant annet lese på dagbladet på nett. Lar det ligge en del lenker her - les og lær av hva de gjør - prøv å tenke gjennom hva de oppnår på dette.

Det de ihvertfall oppnår som du kan se er omtale, kobling til Apple, de blir lagt merke til. Og gamle trege platekjøpere, som meg, kjøper plata når den kommer 13. oktober. Som sagt - utgivelsen kommer i mange varianter og formater.

Som du kan lese, noe av det viktigste for gruppa er å være relevant - de tjener penger i massevis ved å arrangere konserter verden over. De har råd til å ikke få penger for plata men ikke å bli glemt eller sett på som utdaterte og kjedelige. Kanskje får de også noen nye fans, noen som ellers ikke ville lagt merke til dem?

Smart eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar