fredag 28. april 2017

Ikke alle kan kalle seg...

Extraterrestial sykkel på expert? Fra nettsiden deres.
Ikke alle kan kalle seg det samme som oss - du har kanskje hørt det? Expert. Nå skifter de navn leser vi.

Expert er i vinden - de skal til å bytte navn til Power. De bytter ut et navn som er innarbeidet, men som det er knyttet erfaringer og hendelser til. Du kan lese om saken for eksempel her.

En av de sakene som har vært i vinden nå, er at de - Expert foreløpig - gir vekk sykler når de selger elektro. Riktig noen dårlige sykler skal vi tro oppslaget i adressa (krever abonnement), hvor de har latt sykkelreperatører se på dem. Felger og kranker, bremser og gir holder ikke i det hele tatt. Og Expert har levert ut 30000 slike sykler.

Expert er etter sigende meget overrasket over opplysningene, og mener å ha kontakt med mange fornøyde eiere av disse syklene - som altså er en sykkel du får, ikke fordi du nødvendigvis trenger en sykkel men fordi du kjøper kjøleskap, vaskemaskin, pc eller tv hos dem. I tidligere tider var ikke dette lov. Det fantes en egen bestemmelse i markedsføringsloven som forbød tilgift - altså at man påvirker kjøpssituasjonen ved å tilføre noe helt uvedkommende - i dette tilfellet en sykkel. Kanskje blir dette grunnen til du handler på Expert i stedet for på Elkjøp? Du vurderer ikke så nøye pris og kvalitet, fordi du får en sykkel om du kjøper på Expert. Og du undersøker heller ikke sykkelen svært nøye, for den "får" du. Dermed får du en dårlig sykkel og dårligere dømmekraft i situasjonen.

På samfunnsnivå fører dette til et søppelberg av ting folk egentlig ikke trenger, men som de har "fått". Slik markedsføring ser dessverre ut til å virke rent forretningsmessig får vi tro siden Expert driver med det. Men det gir ikke noe bra omdømme, fordi det er ikke bra. Det gir ikke innhold til "Expert" navnet heller.

Så jeg sier som posten sa for en stund siden i en reklamefilm "mmm - skeptisk!"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar