torsdag 19. september 2013

Når skjebnen tar deg?

Faksimile fra Aftenposten.no - En butikkfasade
En liten trist historie om en butikk i Bogstadveien i Oslo denne gangen, leder  oss inn på viktighet av å gjennomføre grundige situasjonsanalyser i markedsføringen.

Saken er at Birgit Elin Hansen driver butikken Amalies i Bogstadveien - eller rettere sagt det som er igjen av Bogstadveien i Oslo, kan vi lese i en artikkel på aftenpostens nettutgave. Den er og vil bli gravd opp en god stund.

Ikke godt å vite om man hadde rukket å få gjort noe med det i denne saken, men det kan jo tenkes - det er ihvertfall mer sannsynlig dersom man hadde sett det tidlig. 

I saken her leser vi ihvertfall at butikkeiere klager over å bli dårlig informert, og at dette truer bedriftens eksistens. De må kanskje legge ned. Det er mulig å vri dette til - hva har de gjort for å komme denne situasjonen i forkjøpet? Er det bare uhell som gjør at man blir rammet av slikt, eller er det mangel på innhenting av informasjon? I denne saken vet jeg som sagt ikke, men i andre tilsvarende situasjoner så vil det være slik at man får de resultatene man skaper.  Man må ha systemer og rutiner for ikke å havne i slike situasjoner, for ellers lykkes man ikke. Trist eller ikke, sånn er det.

Derfor - man må hente inn informasjon som berører forretningsdriften - i tide til å kunne gjøre noe med det. Markedsføring handler om å være i forkant av at ting skjer, ikke at man tas av en skjebne eller er heldig - ting kan ofte gjøres noe med... Men da må man se etter det - være "på". Proaktiv er det et begrep som heter - handlende før ting skjer. Reaktiv er det motsatte, at man svarer på hendelser, og da er det ofte for sent, og vanskelig å gjøre noe med.

Så sett i gang - situasjonsanalyser folkens!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar