torsdag 24. januar 2019

Over for 10, 10/12

Den 10. desember er det over for Microsoft. Ikke firmaet, men mobilløsningen Windows 10 Mobile. Deres alternativ til iOS og Android slo aldri til. Noen produkter gjør ikke det.

Et produkt har et forløp. Den lanseres, man håper den skal vokse, den har en modningsfase og en metningsfase, før nedgangen starter. Denne kan beskrives med kurven du ser her, som er ganske generell. 

Ikke alle får det til. Av ulike grunner lykkes det bare ikke. Og selv om du har vært stor før, eller du er stor på andre områder, så er det ikke sikkert du lykkes på et nytt. Dette kan skyldes tiltakene du gjør, at de feiler. Det kan også skyldes konkurransen. 

I en bransje vil ofte konkurrentene forsøke å skape skranker (hindringer) som gjør det dyrt og vanskelig å etablere seg eller dyrt å avvikle, slik at konkurrenter vil tenke seg nøye om før de etablerer seg. Microsoft gir nå opp denne teknologien, kan vi lese på digi.no.

Så da er det bare å bytte om du har denne teknologien, men det har du sikkert ikke. Markedsandelen var på fattige 0,1% - det vil si kun ca 5000 av 5 millioner nordmenn, hvis markedsandelen er noenlunde tilsvarende verden.

Ikke så mange altså, det er sikkert...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar