søndag 16. mars 2014

Fyll tanken riktig dag

Bensinstasjonene er noen luringer når de setter prisene. Det er nemlig ikke likegyldig når du tanker. Mandag litt ut på dagen er "dyrdagen". Merkelig nok - eller ikke - nokså like dyr alle steder...

Stoffet de selger er det samme - bensin eller diesel. Gjør samme nytten. Fyll opp tanken og kjør. Merker ikke om du har drivstoff fra Statoil, Shell eller Esso, eller andre. Dette skaper en stor konkurranse mellom stasjonene. De nifølger med hverandre. Det finnes steder på nettet og til og med en app som hjelper en å følge bensinprisene.

At mandag er en dyr dag å handle har vært kjent en tid. Nå er også torsdag blitt en dag hvor prisene skrus opp kan vi lese i en sak på dn.no.

I saken finner du også en lenke til en tidligere sak, som forklarer hvordan de tenker når de setter priser (offisielt sett hvertfall). De mange rabattkortene gjør at de setter prisen høyere, slik at de kommer ned på den virkelige prisen, der den trolig ville ligget uten disse kortene.

Så det å drive disse rabattkortsystemene er det eneste som gjør at bensinen blir litt dyrere av det. Men husk, rabattkortene er ikke i det hele tatt der for å gjøre bensin billigere. De er der for å holde kunder lojale til en leverandør av et stoff de likegjerne kunne kjøpt et annet sted. Den gjør at jeg handler på samme kjedestasjon hver gang. For jeg vil jo ikke gå glipp av rabatten min.

En annen ting med disse rabattkortene, er at de gjør det mulig å spore kundenes kjøp. Dermed kan de planlegge markedføringen rettet mot deg bedre. For bensinstasjonene tjener ikke bare sine penger på drivstoff.

Sender en tanke dit jeg vanligvis vanker når jeg tanker... For tanking er en vanesak - heldigvis for bensinstasjonene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar