torsdag 13. mars 2014

Kvalitetslyd i lomma?

Bilde: Pono
Neil Young - en artist med mye "kred", brukes til å selge ned nye musikkspilleren Pono.

Nei - det blir ikke mindre og mindre og billigere. Denne er både klumpete og dyr - og bruker det for å understreke den ønskede posisjonen "bedre". Denne lyder som Gud, kan du lese om i artikkelen. Dette handler om kvalitet for de audiofile. I en litt stor lomme. Smart markedsføring. De har valgt en posisjon, og kjører på den.  Og de har etter kort tid fått en hel haug bestillinger.

Spilleren koster rundt ca 2300 norske kroner. I tillegg må du kjøpe musikken høyoppløselig til "gammel cd-pris", ca 90-150 kroner albumet. De skriver selv om dette på nettsidene http://www.ponomusic.com:

"High-resolution digital albums at Ponomusic.com are expected to cost between $14.99 -$24.99, and there may be exceptions. For this price you get the best quality digital music available anywhere, you own these albums forever - they don’t live only in the cloud, but also on your computer and backup disc, and you can play them anytime you wish on your PonoPlayer or other compatible devices. "

Og dette kommer altså i tillegg til mobil - ikke i stedet for. Spørsmålet er bare om folk er så opptatt av lyden at de tar prakket ved å ha med en ekstra klump - for det er det dette blir. Og om de vil betale ekstra for høyoppløst musikk.

Pono skal altså være bedre enn de små nette lydavspillerene vi omgir oss med. Og kanskje i tillegg til stereoanlegg og streamingssystemer man har hjemme. For her er kvaliteten stikkord. Høyoppløst lyd, ikke praktisk komprimert lyd som er praktisk når du skal lagre masse eller streame det over nettet kjapt.

Er du klar? Vil du ha bedre lyd, dyrere?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar