mandag 3. desember 2018

Imponerende løsning

Augmented reality-pakke
Det nærmer seg jul. Jeg har kjøpt julegave. Sier ikke til hvem eller hva, av opplagte grunner, men jeg har kjøpt den på nett. Og som lettbegeistret når noen gjør det bra legger jeg merke til at ting skjer med logistikken. Ny teknologi tilbyr enda bedre løsninger.

Jeg har tidligere latt meg imponere over dette. PostNord som er firmaet det dreier seg om denne gangen har pakkesporing. Du kan laste ned en liten app og så kan du følge pakken din på din ferd mot deg. Snedig løsning.

I tillegg til å opplyse at pakken er 35x23x11 cm så avbildes dette ved siden av en nisse, men man kan også se den der man er som såkalt augmented reallity som har blitt et valg i den nye appen. Slår du opp dette begrepet får du vite at det er engelsk: augmented reality, nynorsk: auka røynd - utvidet virkelighet. Den bruker faktiske opplysninger til å lage en virkelighet slik den kunne vært om pakken var framme. Den kombinerer altså her mitt kontor og opplysninger om pakke og størrelse, slik at jeg kan se hvordan pakken vil være når den kommer. Utvidet virkelighet, basert på sanne opplysninger.

Her er teknologien brukt på minn sending. Ikke dumt...

Og for å sitere en reklame fra en leketøysleverandør; vet du hva det beste er? - ikke leketøy fra BR denne gangen, nei det er at du får en konkret opplevelse av det du har bestilt og ønsket deg - eller ønsket andre da, denne gangen. Så smart, så smart... Som jeg har skrevet før er netthandelens utfordring å holde på begeistring til varen er levert, siden du kan angre kjøpet uten betingelser. Å holde på begeistring gjør dette firmaet jeg har kjøpt hos, svært godt hjulpet av appen til PostNord.

Jeg tilhører dem som lar meg begeistre av god markedsføring. Er dette markedsføring? - lurer du kanskje på? - Javisst! Alt som påvirker sannsynlighet for kjøp og gjenkjøp er det, produktet, plassen og distribusjonen, påvirkning, prisen og opplevelser med personalet ditt. Alt betyr noe og kan brukes som konkurransemidler. Midler for å vinne et kjøp i konkurranse med konkurrentene dine.

Så kan du jo lure på hva jeg har kjøpt... Leg gjerne inn ditt tips i kommentarfeltet. Den som gjetter det (først) skal få en overraskelse!

3 kommentarer:

  1. VR-briller! (Evt filttøfler fra TOMS)

    SvarSlett
  2. Det vil komme svar på dette her etter at juleaften har funnet sted, igjen av grunner jeg antar folk forstår. Julegave dette... :-) Men bare gjett i vei!

    SvarSlett
  3. På tide å røpe svaret: Sparte meg overraskelsen, og likeså greit kan det være. Ikke nødvendigvis så lett å gjette, siden pakken inneholdt mye beskyttende luft inn til emballasjen. Svaret var høretelefoner. Tøfler var ikke dårlig gjettet, det ga jeg bort til flere, men de lå ikke i pakken her og var ikke Toms. Ei heller kjøpt over nettet.

    SvarSlett