tirsdag 28. oktober 2014

Original måte å sette pris

Faksimile - illustrasjon Just Cookin'  restaurant, foto Ronald Zak
På restauranten «Just Cookin'» i Dallas har de funnet fram til en meget original måte å sette pris. Det er nemlig opp til selveste Gud hvor mye du betaler for maten, sier de. 

Ikke vet jeg hva vårherre måtte mene om dette, men det reiser jo en del praktiske problemer. Hva med dem som ikke tror? Eller dem som har flere guder?

Neppe noe stort problem, for ordningen later til å fungere sånn noenlunde, leser vi. Flere restauranter har testet ut «betal-hva-du-føler»-måten med vekslende hell, kan vi lese. Det er mulig det har en viss disiplinerende effekt at kundene her tilsynelatende stilles overfor en gud, og at det sikkert for mange oppleves nærmest blasfemisk å skulle sette prisen for lavt da, eller være uærlig. Ikke godt å vite egentlig.

Ikke noen prissettingsmetode jeg ville råde flere til å gå i gang med, eller som trolig kommer inn i noen oppdaterte oversikter over hvordan man kan sette priser, blant formene kostnadsbasert, markedsbasert eller konkurransebasert prissetting.

Det er interessant å lese også om at Dana Parris, eieren av restauranten, angivelig fikk en åpenbaring som førte til prissettingen. Til dette er bare å si - man skal ikke spise alle soppene man finner i skogen...

Et eksempel på at noen priser herren - eller hva?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar