torsdag 19. mars 2015

En leders tenner

Gerd Kristiansen og NHO leder Kristin Skogen Lund. Foto: Per Thrana
Tennene til LO-leder Gerd Kristiansen har blitt tema. Hun har nemlig røyket, som er den sannsynlige årsaken til at hun har pådratt seg tannkjøttsykdommen periodontitt. Denne får tennene til å løsne og falle ut.

Så langt synd på Kristiansen. Men så til hva hun gjør med det. Hun dro til Ungarn og fikk fikset tennene der, kan vi lese i en sak på abcnyheter. På den ene side forståelig, siden norske tannleger er dyrere. Men på den annen side - hun er LO leder, og kjemper for at norske arbeids- og lønnsforhold skal gjelde. At vi ikke skal kunne ta inn billige arbeidere som gjør jobbene billigere. Når det gjelder henne og tannleger skal da ikke de samme reglene gjelde?

I saken ser vi presseansvarlige i LO svare på saken: "LOs informasjonssjef Jenny Ann Hammerø opplyser at Kristiansens hensikt med å fortelle om saken var å påpeke behov for å styrke det offentlige ansvaret for folks tannhelse."

Kan så være at det offentlige burde tatt mer ansvar her, men når vi altså ikke er der, så er det altså slik at man velger om man vil handle med dem som jobber her eller dem som tilbyr det billigere i konkurranse med norsk arbeidskraft.

Hun valgte det siste. Som leder. Det svekker henne som leder. For når du er leder er det du gjør viktig - kanskje viktigere enn det du sier. Når hun eksempelvis mener at Norwegian ikke kan hente inn utenlandske flygere, men hun kan "hente inn" utenlandsk tannlege til å gjøre jobben for seg - hvilken troverdighet får hun da? Med en lønn høyere enn statsministeren burde hun nok ha råd til å gjøre det i Norge, tenker sikkert mange også, selv om hun selv synes hennes egen lønn burde være ferdigdiskutert kan vi lese.

Ikke en helt heldig medieuke for LO-lederen dette...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar