torsdag 31. januar 2013

Nestlé dømt for spionasje

Matvaregiganten Nestlé er i en sveitsisk domstol dømt for spionasje mot organisasjonen Attac (Nettverk for demokratisk regulering av finansmarkedene).

Attac startet en boikottkampanje mot Nestlé, fordi de mente Nestlé drev aggressiv markedsføring av babymelk tidlig på 2000-tallet. Nestlé satte så i gang mottiltak, de infiltrerte et lokallag av Attac, og hentet informasjon innenfra.

Gjennom en utplassert mulvarp fra et innleid sikkerhetsfirma samlet de systematisk konfidensiell informasjon, og utarbeidet rapporter om aktivistgruppen og dens medlemmer.Dette opplevde naturligvis gruppens medlemmer både skremmende og krenkende. Attac ser på dommen som en viktig seier. "Vi ser altfor ofte at multinasjonale selskaper hever seg over loven, denne gangen gikk det ikke", siteres leder i Attac Norge, Benedikte Pryneid Hansen i følge artikkelen på e24.no.

Her kan du lese Nestés egen omtale av saken, hvor de i en uttalelse hevder at slik infiltrasjon er mot Nestlés konsern-forretningsprinsipper. De lover å ta "action" hvis det viser seg at ansatte har handlet uaktsomt.

Dommen er forholdsvis fersk, og begrunnelsen er ikke offentliggjort, og ikke nødvendigvis helt ferdigbehandlet i rettssystemet.

Har du synspunkter, legg igjen en kommentar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar