tirsdag 15. mars 2016

Regelverk-mottaker

NRK - elsket og hatet,
Norge har mange regler. Så mange at det er vanskelig å ha oversikt over dem, og så mange at det kanskje er mulig å sno seg utenom dem. Og kanskje er det dem med ressurser som klarer å sno seg utenom? Ikke godt å si...

Dagens sak handler om en produktnyhet fra Grundig. En "Norges-TV". En TV som ikke utløser lisens. En TV uten mottaker via antenne, uten mottaker.

På grunn av lisensreglene i Norge har nemlig Grundig laget en egen TV, kun for det norske markedet uten innebygget mottager, leser vi i en sak på e24. Og TVen er ikke i salg i noe annet land, en ren Norges-TV altså. En "omgå reglene-variant". TVen ble første gang solgt hos Elkjøp i september i fjor, leser vi.

Og når det kommer til de etiske vurderinger av dette blir det interessant:

"vil [ikke] gå inn i en politisk diskusjon om det er etisk riktig å se NRK på nett uten å betale lisensavgiften. – Vi er en markedsaktør som tilpasser oss etter hva forbrukerne etterspør, sier han."

Og "han" i denne saken er Per Kristian Ervik, sjef for Grundig i Norden.

Du må skynde deg om du skal ha en slik - for dersom endringen trer i kraft i 2018 vil TV-en uten mottaksutstyr til 4.000 kroner rekke å bli spart inn, leser vi i saken.

Man kan mene mye om fjernsynslisensen - men er dette "innafor" rent etisk? Kan man under dekke av å være en markedsaktør bare "tilpasse seg" og la forbrukerne stå for etikken?

Vurdér selv - men tenk nøye gjennom synspunktet...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar