torsdag 26. februar 2015

Store muligheter i små rom

Fjellhytte med luftig utsikt
Må alle ha store frittliggende hus? Er det plass til alle da, der de vil bo? Trolig ikke.  Kan dette løses? Ja. Vil vi det - vet ikke.

Med jevne mellomrom kommer det studier av boformer som er fleksible og som kan egne seg for folk ihvertfall en periode i livet, se for eksempel denne saken fra klikk.no. Fleksibilitet er ordet. Et areale dekker flere rombehov og funksjoner. I Bergens tidene kunne vi lese om ei dame som levde på 30 m2. Fleksibilitet er stikkordet.

Samme tankegang gjelder i denne saken for hvordan man kan få hytte uten at det må koste skjorta, og bli kjempesvært. En liknende historie kunne vi lese i adressa.no om en familiehytte som var ganske liten men veldig koselig.

Slett ikke nytt - fjellklatreren og filosofen Arne Næss fikk bygget den lille hytta du ser på bildet Hallingskarvet.

Er dette en ny trend som vil slå til tro? Mer liv for mindre penger, frigjør tid og ressurser til flere opplevelser. Eller vil vi heller ha det litt større, om vi enn må vente på det. Eller kan vi tenke oss - begge deler. Folk er forskjellige. Kanskje finnes det et marked for dette?

Så når markedet for dyre fjellhytter tar seg opp, som man kan lese, så er det kanskje også et annet marked som finnes for ikke så dyre hytter. Det er kanskje flere markedsmuligheter enn man tenker seg?

Les og vurder selv. Interessant er det ihvertfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar